Музички времеплов


 • 2001 - Travis започнуваат 4-неделен престој на првото место на британската албумска листа со 'The Invisible Band'.
 • 1989 - US No.1 New Kids On The Block 'I'll Be Loving You Forever'
 • 1983 - Роден е Lee Ryan од Blue (2002 UK No.1 'If You Come Back').
 • 1979 - UK No.1 Anita Ward 'Ring My Bell'
 • 1978 - USА No.1 Andy Gibb 'Shadow Dancing'
 • 1978 - UK No.1 John Travolta & Olivia Newton-John 'You're The One That I Want'
 • 1977 - Откако Jimmy Helms одбил да настапи на концерт на колеџот Shoreditch бил повикан Elton John. Прифатил за хонорар - две шишиња вино.
 • 1972 - UK No.1 Don McLean 'Vincent'
 • 1969 - Роден е Kevin Thornton од Color Me Bad, (1991 UK No.1 'I Wanna Sex You Up', 1991 US No.1 'I Adore Mi Amor').
 • 1965 - Роден е Richard Hynd, тапанист во Texas (1997 UK No.3 'Say What You Want', 1997 UK No.1 албум 'White On Blonde').
 • 1965 - UK No.1 Elvis Presley 'Crying In The Chapel'
 • 1947 - Роден е Paul Young (1979 UK No.3 'Every Day Hurts') и дел од Mike and the Mechanics (1989 UK No.2 'The Living Years').
 • 1946 - Роден е пејачот и текстописец Barry Manilow (1975 US No.1 & UK No.11 'Mandy'. Ги напишал и 'Could It Be Magic' и 'Copacabana', а имал над 25 американски топ 40 синглови).
Музички времеплов
 • 1989 - US No.1 New Kids On The Block 'I'll Be Loving You Forever'
 • 1969 - Роден е Kevin Thornton од Color Me Bad, (1991 UK No.1 'I Wanna Sex You Up', 1991 US No.1 'I Adore Mi Amor').
 • 1977 - Откако Jimmy Helms одбил да настапи на концерт на колеџот Shoreditch бил повикан Elton John. Прифатил за хонорар - две шишиња вино.
 • 1983 - Роден е Lee Ryan од Blue (2002 UK No.1 'If You Come Back').
 • 1979 - UK No.1 Anita Ward 'Ring My Bell'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје